Stravovanie podľa horoskopu. Čo vám svedčí a čomu sa vyhnúť?

Jedlo podľa horoskopu

Skutočnosť, že niektoré potraviny sú nezdravé alebo dokonca škodlivé a iné naopak prospievajú, je všeobecne známa. Oveľa menej sa vie, že každému vyhovuje niečo iné. A tak jedlo, ktoré niekto zvládne bez problémov stráviť, môže niekomu inému spôsobiť zažívacie ťažkosti. A zatiaľ čo niekto si môže dovoliť každý deň sladkosť, bez toho aby pribral hoci deko, u iného sa na váhe prejaví snáď aj štvorček čokolády.

Je dobré tieto odlišnosti vnímať a predovšetkým si uvedomovať, čo je pre dotyčného vhodné a akým potravinám by sa mal radšej oblúkom vyhnúť. Pokiaľ si nevie rady, môže čerpať inšpiráciu z horoskopu.

Baran (21.3. – 20. 4.)

Ľudia v znamení Barana potrebujú jedlo, ktoré je výživné a dostatočne ich zasýti, toho aby organizmus príliš zaťažilo. Do svojho jedálnička by preto mali zahrnúť napríklad chudé mäso, ryby, orechy a podobne.

Býk (21. 4. – 20. 5.)

Mnoho Býkov má neresť v podobe závislosti na nie zdravých potravinách. Výsledkom však býva nežiaduce priberanie na váhe alebo dokonca zdravotné problémy. Mali by jesť viac ovocia a zeleniny, nemusia sa vyhýbať ani zakýsaným mliečnym výrobkom.

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Blíženci by si mali dávať pozor, aby ich strava nebola príliš jednotvárna a stále sa opakujúca. Skôr by sa mali snažiť jesť pestro a podľa pravidla “od každého trochu”.

Rak (22.6 – 22.7.)

Ľudia v znamení Raka by sa mali vyhnúť nadmernej konzumácii mliečnych výrobkov, prípadne by ich mali aspoň vymeniť za tie kyslé, ktoré sú zdravšie. Do jedálnička možno odporučiť zaradiť viac zeleniny a chudého mäsa.

Lev (23.7 – 22.8.)

Levy sú väčšinou dosť živelní a energiu mnohokrát čerpajú z pomerne nezdravých jedál, ku ktorým patria tučné potraviny a v neposlednom rade sladkosti. Tie by sa však mali snažiť obmedziť a naopak obohatiť jedálniček o celozrnné výrobky a viac čerstvej zeleniny.

Panna (23.8 – 22.9.)

Pre Panny je charakteristický zmysel pre poriadok až perfekcionizmus. Práve preto si často starostlivo strážia, čo jedia. Napriek tomu sa niekedy neustrážia, platí to predovšetkým pre tie prípady, keď sú príliš pod tlakom a v strese. Aj vtedy by mali pamätať na to, aby jedli vyvážene a zdravo.

Váhy (23.9 – 23.10.)

Pre Váhy je typické, že milujú potraviny bohaté na sacharidy, čo môže ale časom spôsobovať nárast hmotnosti. Mali by preto viac dbať na pestrý a vyvážený jedálny lístok, kde nebude chýbať ani dostatok vlákniny a vitamínov.

Škorpión (24. 10. – 22. 11.)

Tiež Škorpióni by si mali dať pozor na nadmernú konzumáciu sladkostí vrátane čokolády. Nemali by zabúdať aspoň raz denne na porciu čerstvého ovocia alebo zeleniny. Ak im to robí problémy, môžu si tieto plodiny spracovať do podoby chutného smoothie.

Strelec (23.11 – 22.12.)

Mnoho Strelcov má rado silne korenené a pikantné jedlá. Aj tu však platí, že tieto pokrmy by mali byť do jedálnička zaradené s mierou, všetkého veľa škodí. Ľudia narodení v tomto znamení by nemali zabúdať na pravidelný prísun čerstvého ovocia.

Kozorožec (22.12 – 20.1.)

Hoci sa to možno nezdá, citliví Kozorožci sú veľkými fanúšikmi tradičnej českej kuchyne. Jej pokrmy sú však mnohokrát ťažko stráviteľné, preto by sa mali prekladať zdravšími pokrmami – ľahkou rybou, dostatkom zeleniny alebo napríklad desiatou z čerstvého ovocia.

Vodnár (21.1 – 20.2.)

Vodnári sú typickí svojou nestálosťou a prelietavosťou. Odráža sa to dokonca aj na ich jedálničku. Radi experimentujú a skúšajú nové veci, ani exotická gastronómia im nie je cudzia. Niekedy sú však tieto pokusy prešľapom vedľa a môžu spôsobiť dokonca zdravotné problémy.

Ryby (21.2 – 20.3.)

Ryby naopak nad jedálničkom viac premýšľajú a bývajú medzi nimi naozaj dobré kuchárky (a kuchári). Snáď jediné, čo im možno odporučiť je obmedzenie sladkostí a obohatenie stravy o viac celozrnného pečiva.

Potrebujete poradiť?
Nedarí sa vám schudnúť? Cítite sa po jedle ťažko? Nemôžete sa zbaviť závislosti na čokoláde? Aj to sú oblasti, s ktorými vám môže poradiť veštica.

veštice online